რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლიმონის ფილები

ლიმონის ფილები იოლად მოსამზადებელი დესერტია და არ მოითხოვს თქვენგან დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.
ლიმონის ფილები იოლად მოსამზადებელი დესერტია და არ მოითხოვს თქვენგან დიდ კულინარიულ გამოცდილებას.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა დარბილებული კარაქი
2 14   ჭიქა ფქვილი
2   ჭიქა შაქარი
4   ცალი კვერცხი
2   ცალი ლიმონი
საკონდიტრო შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე. საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარბილებული კარაქი, 2 ჭიქა ფქვილი და ½ ჭიქა შაქარი. მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ 23×33სმ ზომის საცხობი ჭურჭლის უცხიმო ზედაპირზე და აცხვეთ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთი, სანამ არ გამაგრდება და მოოქროსფერო შეფერილობას არ მიიღებს.

2

ახალ თასში ერთმანეთს შეურიეთ დარჩენილი 1½ ჭიქა შაქარი და ¼ ჭიქა ფქვილი. ჩაუმატეთ კვერცხი(4ცალი) და ჩააწურეთ ლიმონი(2ცალი). მიღებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ უკვე გამომცხვარ ცომის ფენაზე, შედგით ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთი. გააცივეთ ოთახის ტემპერატურამდე და დაჭერით; სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ საკონდიტრო შაქარი და მიირთვით გემრიელად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
ავტორი:
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
ავტორი:
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
ავტორი:
კომშის მოყვარულებო, არ გაუშვათ კომშის სეზონი ისე, რომ ეს გემრიელი დესერტი არ დააგემოვნოთ :)
კომშის მოყვარულებო, არ გაუშვათ კომშის სეზონი ისე, რომ ეს გემრიელი დესერტი არ დააგემოვნოთ :)
ავტორი: