რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლაიმის ნამცხვარი ქოქოსით

ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)
ეს მარტივად მოსამზადებელი ტკბილეული არც დიდ დროს წაგართმევთ და არც ენერგიას. ისიამოვნეთ :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი
200   გრამი გაცრილი ფქვილი
34   ჭიქა შაქრის პუდრა
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი (საცხობი ფხვნილი)
1   ჭიქა გახეხილი ქოქოსი (ფანტელი)
150   გრამი გამდნარი კარაქი
3   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა ახალი ლაიმის წვენი
1   ს/კ კარგად გახეხილი ლაიმის ქერქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. წაუსვით ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი 18 სმ. კვადრატული ფორმის ლანგარს. დააფინეთ საცხობი ქაღალდი, რომელიც არ იკრავს ისე, რომ კიდეები ლანგრის გარეთ იყოს.

2

გათქვიფეთ ფქვილი(გამაფხვიერებლითა და მარილით), შაქარი, გამაფხვიერებელი და 50 გრ. (2/3 ჭიქა) ქოქოსი (სამზარეულოს კომბაინში 20 წამის განმავლობაში). დაამატეთ 150 გრ. კარაქი, კვერცხი, ლაიმის წვენი და ლაიმის ქერქი. კარგად ათქვიფეთ.

3

მიღებული მასა დაასხით ლანგარზე და მოასწორეთ ზედაპირი. აცხვეთ 40 წუთი. მოაყარეთ დარჩენილი ქოქოსი და აცხვეთ კიდევ 10 წუთი ან მოათავსეთ ცენტრში ჩხირი და როდესაც სუფთას ამოიღებთ, ცხობაც დასრულებულია. გადადგით 5 წუთით გასგრილებლად. გადაიტანეთ ცხაურზე სრულად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
საქონლის ხორცის კასეროლე
ქათამი ისპანახითა და ფეტათი
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
მარიეტამ საოცარი დესერტის რეცეპტით გაგვანებივრა!
ავტორი:
ეს ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებში შეგიძლიათ.
ეს ერთ-ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებში შეგიძლიათ.
ავტორი:
უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!
უგემრიელესი ნამცხვრის რეცეპტი, რომელსაც მომზადებისა და დაგემოვნების შემდეგ ყველას გაუზიარებთ!
ავტორი:
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
უმარტივესი ფაფუკი შოკოლადის ნამცხვარი, რომლის ცომის მომზადება მხოლოდ რამდენიმე წუთს წაგართმევთ.
ავტორი: