კარტოფილის ღვეზელი
ქართული, გემრიელი და ყველასათვის საყვარელი კარტოფილის ღვეზელები :)
კარტოფილი გათალეთ, დაჭერით და მოხარშეთ.
წვრილად დაჭერით ხახვი და თუშეთ ზეთში ტაფაზე, მსუბუქად გადაბრაწვამდე.
ჩასრისეთ კარტოფილი. დაუმატეთ მოთუშული ხახვი, ნიორი, მარილი და პილპილი.
მოზილეთ ჩვეულებრივი ცომი – ფქვილით, წყლით, მარილით და საფუარით. ასაფუებლად დადგით თბილ ადგილას 1–2 საათით. შემდეგ 1 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. გამოჭერით თანაბარი ზომის წრეები.
გააბრტყელეთ თითოეული წრე და შუაგულში 2 ჩ/კ კარტოფილის პიურე მოათავსეთ. შეუკარით თავი, მსუბუქად გააბრტყელეთ. გააცხელეთ ზეთი ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე. წვით ღვეზელები ორივე მხარეს. გემრიელად მიირთვით!