რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილი ბერძნულად

ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.
ამგვარად მომზადებული კარტოფილი ბევრ ბერძნულ ოჯახში მთავარი კერძია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 შემწვარი ბატკნის თუ ქათმის ხორცთან ერთად შეზავებულს, ან თუნდაც ცალკე მომზადებულს, მას კვირაში რამდენიმეჯერმეც მიირთმევენ. კარტოფილის ნაჭრები უგემრიელესია და მათზე, რომლებიც უფრო მეტად შეყავისფრდებიან და ტაფას ოდნავ მიეკრობიან, განსაკუთრებით დიდი მოთხოვნაა. ამ კერძის მომზადების შემდეგ ჭურჭლის გარეცხვა ცოტა არ იყოს რთულია, მაგრამ ტაფაში უბრალოდ მდუღარე წყლის ჩასხმა და ერთი საათით დატოვება მარტივად აგვარებს ამ პრობლემას.
 

რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ცალი დიდი ზომის კარტოფილი
4   კბილი დაჭყლეტილი ნიორი
12   ჭიქა ზეითუნის ზეთი
1   ჭიქა წყალი
1   ს/კ ხმელი ორეგანო/თავშავა
1   ცალი ლიმონის წვენი
ზღვის მარილი
დაფქული შავი წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 215˚C-მდე.

2

შესაბამისი ზომის ტაფას მოაცხეთ ცხიმი და მოათავსეთ მასზე ყველა ინგრედიენტი. კარტოფილი უნდა იყოს გათლილი და მოზრდილ ნაჭრებად (თითო 6-7 ნაჭრად) დაჭრილი. უხვად მოაყარეთ ზღვის მარილი და შავი წიწაკა. თქვენი სუფთა ხელებით, ეს ყველაფერი თანაბრად გადაანაწილეთ ტაფაზე. ნიორი წყლისა და ზეთის ხსნარს შეერევა, მაგრამ მისი არომატი კარტოფილში შეაღწევს და ამ გზით ის არ დაიწვება.

3

აცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში.

4

როდესაც კარტოფილის ნაჭრებს მოყავისფრო-ოქროსფერი ქერქი გაუჩნდება, გადაატრიალეთ და კვლავ ცოტა ზღვის მარილი, შავი წიწაკა და ოდნავ მშრალი თავშავაც მსუბუქად მოაფრქვიეთ. თუ შეამჩნევთ, რომ ტაფა გაშრა, დაამატეთ ½ ჭიქა წყალი, მოურიეთ კერძს და ისევ შედგით ღუმელში, რომ კარტოფილის ყველა მხარე თანაბრად შეყავისფრდეს. ამას, დაახლოებით, მორიგი 40 წუთი დასჭირდება.

არ შეგეშინდეთ კარტოფილის ზედმეტად მოშუშვის, ასედაც ძალიან გემრიელი იქნება!

 

შენიშვნა: ბევრი ხშირად წყალში ადნობს ბულიონის კუბიკს. თუ თქვენც ასე მოიქცევით, არ დაგავიწყდეთ მარილის რაოდენობის შემცირება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ეს გახლავთ ისპანახის კერძი ყველითა და დარიჩინით. იხილეთ და შეაფასეთ რეცეპტი!
ავტორი:
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
საუკეთესო ბერძნული სალათა. მისი მომზადებისას შეგიძლიათ, საკუთარი გემოვნებით იხელმძღვანელოთ.
ავტორი:
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ტომატო გთავაზობთ ტრადიციული ბერძნული კერძის ერთ-ერთ საუკეთესო რეცეპტს. ქათმის წვნიანი ბრინჯითა და ლიმონის წვენით.
ავტორი:
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
იხილეთ სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ომლეტის რეცეპტი ბერძნული სამზარეულოდან.
ავტორი: