რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარბონარა

სწრაფი, მარტივი და რაც მთავარია გემრიელი – მოამზადეთ კარბონარა ამ რეცეპტით და თავად დარწმუნდით.
სწრაფი, მარტივი და რაც მთავარია გემრიელი – მოამზადეთ კარბონარა ამ რეცეპტით და თავად დარწმუნდით.

0:25:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
400   გრამი სპაგეტი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
200   გრამი პანჩეტა (ან ბეკონი)
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
3   ცალი კვერცხი
1   ცალი კვერცხის გული
100   მლ/ლ შესქელებული ნაღები
23   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
2   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

სპაგეტი დიდ ქვაბში მარილიან წყალში მოხარშეთ. ამასობაში, ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. წვით 1 სმ ზოლებად დაჭრილი პანჩეტა(ან ბეკონი), ურიეთ 2–3 წუთით, სანამ ხრაშუნა არ გახდება. დაუმატეთ ნიორი, თუშეთ ½ წუთით და გადმოდგით გაზქურიდან.

2

3 კვერცხი, 1 ცალი კვერცხის გული, ნაღები და პარმეზანი ჯამში მოათავსეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. შემდეგ ჩანგლით აურიეთ. სპაგეტის წყალი გადაუწურეთ და ცხელი სპაგეტი პანჩეტას (ან ბეკონის) ტაფაზე გადაიტანეთ. დაუმატეთ კვერცხის ნაზავი და ოხრახუში (კვერცხის ნაზავის დამატებისას გაზქურა უკვე გამორთული უდნა იყოს). კარგად აურიეთ – კვერცხის მასა ოდნავ შესქელდება. მიირთვით მომზადებისთანავე, მოაყარეთ პარმეზანი და მორთეთ ოხრახუშით.

კარბონარა წარმოშობით რომისა და ლაციოს რეგიონს მიაწერენ, თუმცა მრავალი რესტორან-კრიკოსის თქმით, მას საუკეთესოდ მილანელი მზარეულები ამზადებენ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გთავაზობთ სპაგეტის მარტივ რეცეპტს ნამდვილი იტალიური მაკარონითა და პამიდვრის უგემრიელესი სოუსით!
გთავაზობთ სპაგეტის მარტივ რეცეპტს ნამდვილი იტალიური მაკარონითა და პამიდვრის უგემრიელესი სოუსით!
ავტორი:
მოხარშული და გამომცხვარი სპაგეტი ერთდროულად :) სპაგეტის მოყვარულებს კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი.
მოხარშული და გამომცხვარი სპაგეტი ერთდროულად :) სპაგეტის მოყვარულებს კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი.
ავტორი:
წარმოუდგენლად გემრიელი სპაგეტის რეცეპტი – იდეალური სადილი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
წარმოუდგენლად გემრიელი სპაგეტის რეცეპტი – იდეალური სადილი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
ავტორი:
სპაგეტი უგემრიელესი სოუსით – შესანიშნავი სადილი, რომელსაც ხშირად მოამზადებთ ხოლმე :)
სპაგეტი უგემრიელესი სოუსით – შესანიშნავი სადილი, რომელსაც ხშირად მოამზადებთ ხოლმე :)
ავტორი: