რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის წვნიანი

ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი წლის ნებისმიერი სეზონისათვის!
ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი წლის ნებისმიერი სეზონისათვის!

2:30:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
6   ჭიქა ქათმის ბულიონი
13   ჭიქა სიმინდის ფქვილი
700   გრამი ქათმის ფილე
450   გრამი ხახვი
1   ჭიქა შავი ლობიო(ქილის)
1   ცალი ლაიმის წვენი
2   ს/კ პაპრიკა
1   ს/კ დაფქული ჩილი
1   ს/კ ძირა
2   ჩ/კ კაიენის წიწაკა
12   ჩ/კ მარილი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
იოგურტი ან არაჟანი
ტორტილა
ქინძი
ავოკადო, სურვილისამებრ
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა თასში ერთ ჭიქა ბულიონში კარგად შეურიეთ სიმინდის ფქვილი. გადაიტანეთ ქვაბში და დაუმატეთ დანარჩენი ბულიონი, ქათამი, დაჭრილი ხახვი, გადაწურული და გარეცხილი შავი ლობიო, ლაიმის წვენი და სანელებლები(პაპრიკა, ჩილი, ძირა, კაიენის წიწაკა, მარილი და ნიორი) და ხარშეთ დაბალ ტემპერატურაზე ხორცისა და ლობიოს მოხარშვამდე.

2

ორი ჩანგლის დახმარებით, ქათამი პატარა ნაწილებად დააქუცმაცეთ. მიირთვით ცხელი, მორთეთ იოგურტით ან არაჟნით, დაჭრილი ტორტილათი, ახალი ქინძით და ავოკადოთი. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და გემრიელი კვერცხის წვნიანი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ პილპილი.
მარტივი და გემრიელი კვერცხის წვნიანი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ პილპილი.
ავტორი:
უგემრიელესი სოკოს ჩაქაფულის რეცეპტი. ამ რეცეპტით ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ბატკნისა და ხბოს ჩაქაფულიც.
უგემრიელესი სოკოს ჩაქაფულის რეცეპტი. ამ რეცეპტით ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ბატკნისა და ხბოს ჩაქაფულიც.
ავტორი: