ქათმის სტეიკი
იხილეთ და შეაფასეთ მარიეტას საბაზისო რეცეპტი გემრიელი ქათმის სტეიკის მოსამზადებლად.
ქათმის ფილე ოდნავ დავბეგვოთ, შემდეგ კი მოვხარშოთ და გავჭრათ შუაზე (სტეიკის ზომაზე). მოვაყაროთ მარილი, ზემოდან დავადოთ პამიდორის მრგვალი ნაჭრები, რამოდენიმე დამარინადებული სოკო. შემდეგ დავადოთ ლორი, ბოლოს კი სულგუნის მოზრდილი ნაჭერი.
შევდოთ გახურებულ ღუმელში სულგუნის დადნობამდე. შემდეგ კი გამოვიღოთ და გემრიელად მივირთვათ კარტოფილ ფრისთან ანდაც პიურესთან ერთად.
პ.ს. ქათმის სტეიკი შეგიძლიათ შემდეგნაირადაც მოამზადოთ:
ტაფაზე დავასხათ ცოტა ზეტი, შევურიოთ ცხარე აჯიკა, დავასხათ თეთრი ღვინო და ავურიოთ ერთმანეთში. შემდეგ ამ მასაში ჩავაწყოთ მოხარშული ქათმის ფილე, და შევწვათ ( ღვინის დაშრობამდე). ამის შემდეგ კი ჩვეულებრივად დავალაგოთ ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტები.