რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ციტრუსის ორცხობილები

ციტრუსის ორცხობილები აგიმაღლებთ საახალწლო განწყობას!
ციტრუსის ორცხობილები აგიმაღლებთ საახალწლო განწყობას!

0:00:00
24 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
14   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი
18   ჩ/კ მარილი
225   გრამი კარაქი
34   ჭიქა დაფქული შაქარი
2   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
12   ჩ/კ ნუშის ექსტრაქტი
1   ს/კ ფორთოხლის გახეხილი ცედრა
2   ჭიქა გამომშრალი მოცვი ან ქიშმიში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი(გამაფხვიერებელი) და მარილი. ეს თასი დროებით გვერდზე გადადეთ.

2

დარბილებული კარაქი და შაქრის პუდრა გათქვიეთ ელექტრო მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ჩაუმატეთ ვანილისა და ნუშის ექსტრაქტები, ფორთოხლის ცედრა. ჩაუმატეთ ფქვილის მასა და მოურიეთ. ბოლოს ჩაუმატეთ თხლად დაჭრილი მოცვი და შეურიეთ სანამ თანაბრად არ გადანაწილდება.

3

გაყავით ცომის მასა ორ თანაბარ ნაწილად და თითოეული დააგორგოლავედ 18სმ. ზომის ცილინდრის ფორმებად. შეფუთეთ კულინარიულ ცელოფნებში და შედგით მაცივარში სულ მცირე 4 საათით გასაცივებლად.

4

გააცხელეთ ღმელი 175C გრადუსზე. გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, მოაცილეთ ცელოფანი და დაჭერით 1,2სმ. სისქის ნაჭრებად. დაალაგეთ ისინი საცხობ ლანგარზე 2 სმ. დაშორებებით. შედგით ღუმელში და აცხვეთ სანამ ორცხობილები არ შეყავისფერდება, დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გოგრის უგემრიელესი ორცხობილები ჰაეროვანი კრემით.
გოგრის უგემრიელესი ორცხობილები ჰაეროვანი კრემით.
ავტორი:
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
გარგარის ორცხობილების მარტივი რეცეპტი. მიირთვით საუზმეზე ან ჩაისთან ერთად :)
ავტორი:
ნაყიდს შინ მომზადებული სჯობს :) გამოაცხვეთ და დაიხმარეთ დესერტების მომზადებაში.
ნაყიდს შინ მომზადებული სჯობს :) გამოაცხვეთ და დაიხმარეთ დესერტების მომზადებაში.
ავტორი:
კულინარია გირჩევთ: ალფახორეს – ორცხობილები სამხრეთ ამერიკიდან.
კულინარია გირჩევთ: ალფახორეს – ორცხობილები სამხრეთ ამერიკიდან.
ავტორი: