რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

აკროშკა – რუსული საზაფხულო წვნიანი

საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.
საზაფხულო ცივი წვნიანი – მარტივი, იაფი და ჯანსაღი კერძი.

0:30:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   ჭიქა ცივი წყალი
13   ჭიქა არაჟანი
3 12   ს/კ ძმარი, გაყოფილი
2 12   ჩ/კ მარილი
3   ს/კ დაჭრილი კამა
12   ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი
225   გრამი დაჭრილი ლორი
4   ცალი კარტოფილი
3   ცალი კარგად მოხარშული კვერცხი
4   ცალი დაჭრილი კიტრი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კარტოფილი გათალეთ და პატარა კუბიკებად დაჭერით. გადაიტანეთ საშუალო ქვაბში და დაფარეთ წლით. დაუმატეთ 1 ს/კ ძმარი და აადუღეთ. ადუღეთ 10 წუთით, ან კარტოფილის მოხარშვამდე. გადაწურეთ და გააგრილეთ. კარტოფილი სწრაფად გასაგრილებლად შეგიძლიათ ცივ წყალში გაავლოთ.

2

სანამ კარტოფილი იხარშება, 3 ცალი კვერცხი კარგად მოხარშეთ და ცივ წყალში მოათავსეთ.

3

დაჭერით 3 ცალი მოხარშული კვერცხი, 3–4 ცალი კიტრი და 225 გრ ლორი. ასევე დაჭერით კამა და ½ ჭიქა მწვანე ხახვი. ყველა დაჭრილი ინგრედიენტი დიდ ქვაბში მოათავსეთ.

4

სხვა დიდ თასში აურიეთ 8 ჭიქა ცივი წყალი, 1/3 ჭიქა არაჟანი, 2 ½ ს/კ ძმარი, 2 ½ ჩ/კ მარილი. ნაზავი დიდ ქვაბში გამზადებულ დაჭრილ ინგრედიენტებს დაასხით. კარგად ამოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
საოცრად რბილი, ტკბილი და გემრიელი პონჩიკები რუსული სამზარეულოდან.
ავტორი:
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა  შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
შჩი ყველასათვის კარგად ნაცნობი ბორშის წინაპარია. თუმცა შჩის ინგრედიენტები გაცილებით მრავალფეროვანია.
ავტორი:
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
შემწვარი ბადრიჯანი მაიონეზით – მარტივი და გემრიელია :)
ავტორი:
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
გაიხსენეთ ბავშვობის საყვარელი გემო და მოამზადეთ „კორჟიკი“ შინ მარტივად ჩვენი რეცეპტის დახმარებით :)
ავტორი: