რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყვავილოვანი კომბოსტო ყველით

ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.
ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
300   მლ/ლ რძე
220   გრამი წმინდად გახეხილი ყველი ჩედარი
3   ს/კ ფქვილი
50   გრამი კარაქი
25   გრამი ახალი პურის ნამცეცები
12   ჩ/კ მდოგვი
მუსკატის კაკალი/ჯავზი
მარილი და შავი წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 225°C-მდე.

2

დატეხეთ მოზრდილი ყვავილოვანი კომბოსტო მცირე ზომის ყვავილედებად, ხარშეთ მარილიან წყალში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

3

გადაწურეთ საწურზე და მოათავსეთ კარაქ წასმულ საცხობ ჭურჭელში.

4

დადგით ცეცხლზე ქვაბი, ჩაასხით რძე, დაამატეთ ფქვილი და კარაქი. ურიეთ განუწყვეტლივ, სანამ მიღებული მასა არ გასქელდება და ერთგვაროვან სოუსს არ მიიღებთ. ადუღეთ 2 წუთი. შემდეგ დაამატეთ 150 გრამამდე გახეხილი ყველი, მდოგვი, ერთი მწიკვი მუსკატის კაკალი და სანელებლები, გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 1 წუთი და კარგად ურიეთ. მიღებული სოუსი მოასხით ყვავილოვან კომბოსტოს.

5

დარჩენილი ყველი და პურის ნამცეცები (სურვილისამებრ) აურიეთ ერთმანეთში და მოაყარეთ კომბოსტოს ზემოდან.

6

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ კერძი ზემოდან ოქროსფრად არ შეიბრაწება.

7

სუფრასთან მიიტანეთ ცხლად. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
მარტივი ფერადი სალათა ცოცხალი ხრაშუნა ბოსტნეულით.
ავტორი:
ეს გახლავთ კომბოსტოსა და სტაფილოს სალათის კლასიკური რეცეპტი მაიონეზით. გემრიელად მიირთვით!
ეს გახლავთ კომბოსტოსა და სტაფილოს სალათის კლასიკური რეცეპტი მაიონეზით. გემრიელად მიირთვით!
ავტორი:
ფერადი მაკარონის სალათის რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტი იტალიური სალათის საკმაზია.
ფერადი მაკარონის სალათის რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტი იტალიური სალათის საკმაზია.
ავტორი:
ღუმელში შემწვარი ბოსტნეული ძალიან გემრიელია. შეგიძლიათ, გაამრავალფეროვნოთ თქვენი საყვარელი ბოსტნეულით.
ღუმელში შემწვარი ბოსტნეული ძალიან გემრიელია. შეგიძლიათ, გაამრავალფეროვნოთ თქვენი საყვარელი ბოსტნეულით.
ავტორი: