რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ხინკალი

ხინკალი – ქართული ტრადიციული სუფრის უცვლელი და შეუდარებელი ნაწილი !
ხინკალი – ქართული ტრადიციული სუფრის უცვლელი და შეუდარებელი ნაწილი !

0:45:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
700   გრამი პურის ფქვილი
1   ლიტრი წყალი
300   გრამი ძროხის ხორცი
200   გრამი ღორის ხორცი
200   გრამი ხახვი
1   ჩ/კ შავი წიწაკა
მარილი – გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წყლით ჩვეულებრივი, მაგარი ცომი მოვზილოთ და სპეციალური საგორავებლით მაგიდაზე გავაბრტყელოთ. მრგვალი ფორმებით დავჭრათ თანატოლ ნაწილებად და ისევ გავაბრტყელოთ.

2

ხორცსაკეპ მანქანაში 300 გრამი ძროხის და 200 გრამი ღორის ხორცი გავატაროთ. ასევე გავატაროთ 200 გრამი ხახვი და მიღებულ მასას 1 ჩაის კოვზი შავი წიწაკა და მარილი დავუმატოთ.

3

თითოეულ გაბრტყელებულ ცომზე 1 ჩაის კოვზი ხორცის მასა დავდოთ და შევუკრათ თავი შუა ადგილას. ცომი ისე უნდა შევკრათ, რომ არ დაიშალოს. კლასიკურ ხინკალს 33 ნაკეცი უკეთდება.

4

გამზადებული ხინკლები ადუღებულ, მარილიან წყალში ჩავყაროთ. როდესაც ზევით ამოტივტივდება და გაიბერება ის უკვე მოხარშულია.

კომენტარები
2 კომენტარი

iveri
05/01/2020
😂 700გრ ფქვილი და 1 ლიტრი წყალი? და ამ რაოდების წყლით და ფქვილით ხინკლის მაგარ ცომს აკეთებ? იცით საერთოდ რას წერთ?
dimitridaraselia
02/07/2020
ეს ინსტრუქცია კარგია,მაგრამ კაცებმა რა ვქნათ, ესეთი რამეები რო არ შეგვიძლია? რესტორანი ნატახტრის ხინკალის კაია და hb
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჩვენებური, ქართული, გემრიელი ყველის ხინკალი – რომლის მომზადებაც სულაც არაა რთული :)
ჩვენებური, ქართული, გემრიელი ყველის ხინკალი – რომლის მომზადებაც სულაც არაა რთული :)
ავტორი:
ვარენიკები კარტოფილისა და ყველის გემრიელი შიგთავსით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
ვარენიკები კარტოფილისა და ყველის გემრიელი შიგთავსით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
ავტორი: