რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვაშლის მაფინები

უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.
უგემრიელესი ვაშლის მაფინები საუკეთესო დესერტია მეგობრების ტკბილად გასამასპინძებლად.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი/საცხობი ფხვნილი
12   ჩ/კ საჭმელი სოდა
12   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
12   ჩ/კ დაფქული ჯავზი/მუსკატის კაკალი
115   გრამი კარაქი
1   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1 14   ჩ/კ ვანილი
3   ცალი საშუალო ზომის ვაშლი
13   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ს/კ ფქვილი
18   ჩ/კ დარიჩინი
15   გრამი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე. სტანდარტული მაფინების 12-ჭიქიან ფორმას მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, სოდა, მარილი, დაფქული ჯავზი და დარიჩინი.

3

ერთი ვაშლი გახეხეთ, ხოლო დარჩენილი ორი დაჭერით მცირე ზომის კუბიკებად.

4

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ კარაქი, შაქარი(უკეთესია 1/2 ყავისფერი და 1/2 თეთრი) და 2 კვერცხი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ ვანილი. ჯერ შეურიეთ ვაშლის მასა და შემდეგ მალევე ჩაუმატეთ ფქვილის მშრალი მასაც. გადაანაწილეთ ცომი მაფინების ჭიქებში.

5

ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ 1/3 ჭიქა ყავისფერი შაქარი 1 სუფრის კოვზი ფქვილი და 1/8 ჩაის კოვზი დარიჩინი. შეურიეთ კარაქიც და მიღებული ნამცეცები მოაყარეთ მაფინებს.

6

აცხვეთ გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მაფინები 5 წუთით დატოვეთ ფორმებში და შემდეგ გადმოიღეთ ცხაურზე კარგად გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ნატურალური და ცოცხალი ინგრედიენტების გამოიყენებით ჯანსაღ და ამასთან უგემრიელეს მარწყვის დესერტს მიიღებთ.
ავტორი:
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ავტორი:
მაფინები ნებისმიერი დღის საუკეთესო დასაწყისია! დილიდანვე შეიქმენით გემრიელი განწყობა და გაახალისეთ ოჯახი :)
მაფინები ნებისმიერი დღის საუკეთესო დასაწყისია! დილიდანვე შეიქმენით გემრიელი განწყობა და გაახალისეთ ოჯახი :)
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
ავტორი: