რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფენქეიქები

ფენქეიქები, იგივე ბლინები ამერიკულად, იდეალურია საუზმისთვის.
ფენქეიქები, იგივე ბლინები ამერიკულად, იდეალურია საუზმისთვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ სოდა
2   ს/კ შაქრის ფხვნილი
2   ცალი კვერცხი
2   ჭიქა კეფირი
2   ს/კ გამდნარი კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ორი ჭიქა კეფირში დავამატოთ სოდა, კარგად მოვურიოთ და 2-3 წუთი დაველოდოთ, რომ გაღვივდეს. შევურიოთ მარილი, შაქრის ფხვნილი, ოდნავ ათქვეფილი 2 კვერცხი. შევურიოთ გაცრილი ფქვილი და კარგად მოვურიოთ. ბოლოს დავუმატოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი(ან მცენარეული ზეთი) და ასევე კარგად მოვურიოთ.

2

ბლინების ტაფა საკმაოდ ნელ ცეცხლზე შევდგათ და გავახუროთ. დიდი / ღრმა კოვზით ამოვიღოთ ცომი და დავასხათ ტაფის შუაგულში (ისე, რომ გამოგვივიდეს დიდი “ალადიკის” ზომის პანქეიკი). ამ წუთიდან ძალიან ყურადღებით უნდა იყოთ: როგორც კი ზედაპირზე ჰაერის ბუშტუკები გაჩნდება, ფრთხილად, თხელი კულინარული ნიჩბით გადააბრუნეთ პანქეიკი მეორე მზარეზე.

მნიშვნელოვანია გაითვალისწინოთ:
1. თუ გადაბრუნებას დააგვიანებთ, და ცომში გაჩენილი ჰაერის ბუშტუკები ყველა დასკდება, პანქეიკი აღარ ამოვა და ნაკლებად ფუმფულა გამოგივათ. ამოსვლას პანქეიკი, ძირითადად, გადაბრუნების შემდეგ იწყებს.
2. მეორე მხარეზე პანქეიკი თავისუფლად შეგიძლიათ უფრო დიდი ხნის, 2-3 წუთის განმავლობაში გამოაცხოთ, იმისთვის რომ შიგნით უმი არ დარჩეს.
3. იმისთვის, რომ პანქეიკი უცებ არ გაყავისფერდეს, მოასწროს შიგნიდან გამოცხობა და ამავდროულად ოქროსფერი დარჩეს, გამოაცხვეთ იგი ძალიან დაბალ ცეცხლზე.
4. ტაფას ზეთის ან სხვა რაიმე ცხიმის წასმა არ სჭირდება, მხოლოდ კარგი გახურება ძალიან ნელ ცეცხლზე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ფუმფულა, გემრიელი და მარტივად მოსამზადებელი ხაჭოს ბლინები :)
ფუმფულა, გემრიელი და მარტივად მოსამზადებელი ხაჭოს ბლინები :)
ავტორი:
თუ ბლინების მოყვარული ხართ კიდევ ერთ კარგ რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც ძალიან მოგეწონებათ.
თუ ბლინების მოყვარული ხართ კიდევ ერთ კარგ რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც ძალიან მოგეწონებათ.
ავტორი:
იყავით ორიგინალურები და მოამზადეთ ფერადი ბლინები. ჭარხალი ბლინს გასაოცარ ფერსა და დახვეწილ სიტკბოს მიანიჭებს.
იყავით ორიგინალურები და მოამზადეთ ფერადი ბლინები. ჭარხალი ბლინს გასაოცარ ფერსა და დახვეწილ სიტკბოს მიანიჭებს.
ავტორი:
ტკბილი, მსუბუქი და ცხელი ჰოლანდიური ბლინი ამ მარტივი რეცეპტით იდეალური საუზმეა მთელი ოჯახისათვის :)
ტკბილი, მსუბუქი და ცხელი ჰოლანდიური ბლინი ამ მარტივი რეცეპტით იდეალური საუზმეა მთელი ოჯახისათვის :)
ავტორი: