რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მინი მაფინები

ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)

0:00:00
24 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა დამდნარი კარაქი ან მარგარინი
34   ჩ/კ დაფქული ჯავზი/მუსკატის კაკალი
12   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
1   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა გამდნარი მარგარინი
14   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე(375F). მინი მაფინების 24 ჭიქას(2 ფორმა 12 ჭიქით) მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ 1/2 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა დამდნარი კარაქი ან მარგარინი და 3/4 ჩაის კოვზი დაფქული მუსკატის კაკალი. შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა რძე, 1 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი, 1 ჭიქა ფქვილი და შეურიეთ.

3

შეავსეთ მინი მაფინების ჭიქები ცომით ნახევრამდე, დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთით, სანამ მაფინები ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

4

ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ 1/2 ჭიქა შაქარი და 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი. მეორე ჯამში ჩაასხით 1/4 ჭიქა გამდნარი მარგარინი. ფრთხილად ამოიღეთ გამომცხვარი მაფინები ფორმიდან, სათითაოდ ჩააწეთ ჯერ ცხიმში(მხოლოდ ზედა მხრიდან) და შემდეგ დარიჩინის მასაში, რომ აიკრას. აცალეთ კარგად გაცივება და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბანანის მაფინები შოკოლადით დასვენების დღეების გემრიელად დასაწყებად...
ბანანის მაფინები შოკოლადით დასვენების დღეების გემრიელად დასაწყებად...
ავტორი:
გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)
გამოაცხვეთ და დააგემოვნეთ! ასიამოვნეთ ყველას, ვინც გიყვართ და მათაც, ვისაც გინდათ, რომ უყვარდეთ ;)
ავტორი:
წარმოგიდგენთ უგემრიელესი ბანანის მაფინების უმარტივეს რეცეპტს.
წარმოგიდგენთ უგემრიელესი ბანანის მაფინების უმარტივეს რეცეპტს.
ავტორი:
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ტკბილი მაფინების ნაცვლად სცადეთ მარილიანი მაფინები ყველითა და ლორით :)
ავტორი: