რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარწყვის კომპოტი

მარწყვის სეზონმა ისე არ უნდა გაიაროს, რომ მისგან გემრიელი კომპოტის მომზადება ვერ მოვასწროთ :)
მარწყვის სეზონმა ისე არ უნდა გაიაროს, რომ მისგან გემრიელი კომპოტის მომზადება ვერ მოვასწროთ :)

1:00:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

მარწყვის კომპოტის მომზადების სხვადასხვა წესი არსებობს. მე მათგან ორს შემოგთავაზებთ. თქვენი გამოცდილებაც გაგვიზიარეთ კომენტარებში. 

 

ინგრედიენტები მოცემულია 1 ცალი სამლიტრიანი ქილისათვის. რამდენი ქილის მომზადებასაც გადაწყვეტთ იმდენჯერ გაზარდეთ ინგრედიენტების რაოდენობაც.

რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი მარწყვი
200   გრამი შაქარი
2 12   ლიტრი მდუღარე წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გარეცხეთ მარწყვი, გაარჩიეთ და წინასწარ გასტერილებულ სამლიტრიან ქილაში ჩაყარეთ.

2

ქილას მდუღარე წყალი დაასხით, დააფარეთ ხუფი და გააჩერეთ 15 წუთით.

3

ქილიდან მხოლოდ წვენი დიდ ქვაბში გადაასხით და წამოადუღეთ. როცა ადუღდება დაუმატეთ 200 გრ (1 ჭიქა) შაქარი და ურიეთ შაქრის გადნობამდე.

4

მიღებული სიროფი ისევ მარწყვიან ქილაში ჩაასხით და მოხუფეთ. შეფუთეთ და დატოვეთ მთელი ღამით.

​​​​​​მარწყვის კომპოტი შეგიძლიათ ასეც მოამზადოთ:

(ინგრედიენტების რაოდენობა უცვლელია და ისევ 1 ცალ სამლიტრიან ქილაზეა გათვლილი)

 

1. გარეცხეთ მარწყვი, გაარჩიეთ და წინასწარ გასტერილებულ სამლიტრიან ქილაში ჩაყარეთ.

2. დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი.

3. დაასხით მდუღარე წყალი და მოხუფეთ.

4. ქილა ფრთხილად გადმოაბრუნეთ, რომ შაქარი გადნეს. შეფუთეთ და დატოვეთ მთელი ღამით.

 

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კარამელიზებული ვაშლის კომპოტი – საოცარი არომატით მხოლოდ 20 წუთში!
კარამელიზებული ვაშლის კომპოტი – საოცარი არომატით მხოლოდ 20 წუთში!
ავტორი: