რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჰოლანდიური ბლინები

ტკბილი, მსუბუქი და ცხელი ჰოლანდიური ბლინი ამ მარტივი რეცეპტით იდეალური საუზმეა მთელი ოჯახისათვის :)
ტკბილი, მსუბუქი და ცხელი ჰოლანდიური ბლინი ამ მარტივი რეცეპტით იდეალური საუზმეა მთელი ოჯახისათვის :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი კვერცხი
12   ჭიქა რძე
12   ჭიქა გაცრილი ფქვილი
მწიკვი დაფქული ჯავზი/მუსკატის კაკალი
მწიკვი მარილი
2   ს/კ (30გ) კარაქი
2   ს/კ დაფქული შაქარი/შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შედგით 25სმ დიამეტრის ტაფა ღუმელში და გააცხელეთ ღუმელი 245C(475F) გრადუსამდე. აჯობებს, რომ რძე და კვერცხები იყოს ოთახის ტემერატურის, ამიტომ გამოიღეთ ისინი მაცივრიდან და დატოვეთ მაგიდაზე(პროცესის დასაჩქარებლად ჩადგით ჯამში ჩატეხილი კვერცხები ცხელ წყალში და შედგით რძე მიკროტალღოვან ღუმელში 20 წამით).

2

მცირე ზომის თასში/ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ ნახევარი ჭიქა გაცრილი ფქვილი, მწიკვი მარილი და მუსკატის კაკალი(ან 1 ჩაის კოვზი ვანილი). საშუალო ზომის თასში გათქვიფეთ ოთახის ტემპერატურის კვერცხები. შემდეგ ნელ-ნელა ჩაუმატეთ რძე და თან თქვიფეთ. შეურიეთ ფქვილის მშრალი მასაც.

3

შეამცირეთ ღუმელის ტემპერატურა 220C(425F) გრადუსამდე. მაშინთვე გამოიღეთ ტაფა და გაადნეთ მასზე კარაქი. დარწმუნდით, რომ ცხიმი ტაფის ფსკერს მთლიანად მოედო. გადაასხით თხევადი ცომი ტაფაში და ისევ შედგით ის ღუმელში.

4

აცხვეთ თქვენი ჰოლანდიური ბლინი დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში, სანამ ყავისფერ შეფერილობას არ მიიღებს. უკვე გამომცხვარს სურვილისამებრ მოასხით თქვენი საყვარელი მურაბა, მოაფრქვიეთ ზემოდან შაქრის პუდრა და გემრიელად ისაუზმეთ!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ხომ ასეთი მარტივია ხაჭოს მაჭკატების მომზადება და რა სამწუხარო იქნება, რომ არ გამოიყენოთ ეს რეცეპტი.
ხომ ასეთი მარტივია ხაჭოს მაჭკატების მომზადება და რა სამწუხარო იქნება, რომ არ გამოიყენოთ ეს რეცეპტი.
ავტორი:
გსურთ დელიკატური საუზმე?! გთავაზობთ უგემრიელესი ბლინების მარტივ რეცეპტს ჰაეროვანი შიგთავსით.
გსურთ დელიკატური საუზმე?! გთავაზობთ უგემრიელესი ბლინების მარტივ რეცეპტს ჰაეროვანი შიგთავსით.
ავტორი:
ეს რეცეპტი არაერთი კულინარიული კონკურსის ტრიუმფატორი გახდა.
ეს რეცეპტი არაერთი კულინარიული კონკურსის ტრიუმფატორი გახდა.
ავტორი:
კიდევ ერთი გემრიელი ბლინის რეცეპტი. გაამრავალფეროვეთ თქვენი ყოველი საუზმე :)
კიდევ ერთი გემრიელი ბლინის რეცეპტი. გაამრავალფეროვეთ თქვენი ყოველი საუზმე :)
ავტორი: