რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბანანის ჩიზქეიქი შტოშით

გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.
გიზიარებთ დიდებული დესერტის რეცეპტს, რომელიც ძალიან ბევრი ადამიანის საყვარელი ჩიზქეიქია მსოფლიოში.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა დაფხვნილი ორცხობილა
34   ჭიქა ორად გაყოფილი შაქარი
2   ს/კ შაქარი
12   ჩ/კ დაფხვნილი დარიჩინი
13   ჭიქა გამდნარი მარგარინი
1   ქილა შტოშის სოუსი მთელი მარცვლებით
1 12   ჩ/კ სიმინდის სახამებელი
3   შეკვრა მდნარი ყველი (კრემ–ყველი)
2   ჩ/კ ლიმონის კანი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
25   ჩ/კ მარილი
2   ცალი ძალიან მწიფე საშუალო ბანანი
34   ჭიქა მსუბუქი არაჟანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ერთმანეთს შეურიეთ ორცხობილა, ¼ ჭიქა შაქარი, დარიჩინი და მარგარინი. გააბრტყელეთ მოსახსნელძირიან საცხობ ფორმაში ისე, რომ მასა კიდეებზე ¾ – მდე ამოვიდეს. აცხვეთ 180°C– ზე 10 წუთით, სანამ მსუბუქად არ შეიფერება ყავისფრად. გააგრილეთ.

2

აურიეთ შტოშის სოუსი(400 გრ.ქილა) და სიმინდის სახამებელი ჯამში, შედგით ცეცხლზე, ურიეთ, სანამ არ ადუღდება და გასქელდება. გადაინახეთ ½ ჭიქა მოსართავად. გადადგით.

3

ათქვიფეთ ( 200 გრ.) კრემ–ყველი, ½ ჭიქა შაქარი, ლიმონის კანი და წვენი, ვანილი და მარილი. გააკეთეთ ბანანის ხილფაფა (1 ჭიქა) და შეურიეთ ყველის ნარევში. ჩაასხით 2 ჭიქა ყველის ნარევი გაგრილებულ გამომცხვარ ქერქში. კოვზით მოალაგეთ თავზე შტოში. დაფარეთ დარჩენილი ყველის ნაზავით.

4

აცხვეთ 45 წუთით. გამოდგით ღუმელიდან, აურიეთ არაჟანი და დარჩენილი 2 სუფრის კოვზი შაქარი და გაანაწილეთ მის ზედაპირზე. მოასხით გადანახული შტოშის ტოპინგი ცენტრში ისე, რომ მისცეთ წრიული ფორმა. ფრთხილად აურიეთ წრიულად შტოში და არაჟანი. შედგით უკანვე ღუმელში 15 წუთით, გლაზურის გამყარებამდე. გააგრილეთ.

5

ნამცხვარი დანით კიდეებს ნელ–ნელა მოაშორეთ. გააგრილეთ 6 საათით ან მთელი ღამით. დაჭრამდე საცხობი ფორმის ძირი მოაცალეთ. სურვილისამებრ მორთეთ პიტნით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
არ გადადოთ ამ ზღაპრული ჩიზქეიქის მომზადება. უგემრიელესი და უმშვენიერესი დესერტი :)
ავტორი:
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
გასაოცარად გემრიელი ჩიზქეიქის მარტივი რეცეპტი. მოამზადეთ და დატკბით თქვენი შედევრით!
ავტორი:
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
მოამზადეთ ეს მარტივი მარწყვის ჩიზქეიქები, ატარეთ თან პიკნიკზე და დაატკბეთ თქვენი დასვენება.
ავტორი:
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული და გემრიელი დესერტი, რომელიც ერთხელ მაინც უნდა მოამზადოთ ცხოვრებაში.
ავტორი: